Menü
Információ:
Megtalál:
Megtalál:
Ajánlatkérés: 0 db termék


Etalon Vetőmag Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP-1.2.9-20

Hátrányos helyzetű településeken működő mikro-
és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatásaProjektazonosító:GINOP-1.2.9-20-2021-05488
Támogatás összege: 7.500.636 Ft
Támogatás intenzitása:70%
Projekt címe:Gépbeszerzés az Etalon Vetőmag Kft.-nél

 
A projekt bemutatása:

Jelen projekt keretében technológiai fejlesztést eredményező eszközbeszerzés került megvalósításra. Az alábbi eszközök beszerzését terveztük, melyek mindegyike hozzájárul a hatékonyabb munkavégzéshez, aminek köszönhetően vállalkozásunk árbevétele növekedni tud, és így bővíteni tudjuk a szolgáltatási körünket, valamint újabb munkahelyeket tudunk teremteni.

  • 1 db KMK WR-30 Zsákolómérleg: 2,5-30 kg (opcionálisan 50 kg-ig) burgonya és más zöldségek mérésére és adagolására.
  • 1 db KMK R2 Csomagológép: Burgonya, hagyma, sárgarépa, petrezselyem és cékla csomagolására tervezték, 2,5 kg és 25 kg között.
Emellett a projekt sikeres és zökkenőmentes megvalósítása érdekében betervezésre és megvalósításra került projektmenedzsment tevékenység ellátása is.

Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása: Jelen projekt keretében olyan gépek kerültek beszerzésre, melyek segítségével egy teljes munkafolyamat gépesítését látjuk el. Ezen munkafolyamat a vetni való burgonya csomagolása, melyet így hatékonyabban és egyszerűbben leszünk képesek ellátni. Korábban ez a folyamat igen megterhelő volt, egymáshoz nem kapcsolódó gépekkel végeztük.
A munkafolyamat az alábbiak szerint zajlik a gépek beszerzését követően:
1. lépés: 1 db KMK WR-30 Zsákolómérleg: A zsákolómérleg a fogadógarat által továbbított vetőanyagot (jelen esetben burgonyát) adagolja a kezelőszemély által beprogramozott súlyban a csomagológépbe. Jelen munkagép egyszerre két gép feladatát látja el, ugyanis a zsákológépbe juttatja a terményt, emellett súlyt is mér, mely így egységesíti a termékek súlyát.
2. lépés: 1 db KMK R2 Csomagológép: A zsákolómérlegből ezen gépbe kerül a vetőtermény. Az előre meghatározott mennyiségű burgonyát a behelyezett zsákba rakja, majd ezt lezárja és a munkafolyamat befejeződik.

A fent jelzett gépek mindegyike elengedhetetlen cégünk fejlődéséhez. A két munkagép beszerzésével gyorsítani tudtuk jelen munkafolyamatot (vetőanyagok csomagolása és értékesítése), mely hatására nagyobb mennyiség előállítására van lehetőség, amely árbevételünk növekedését eredményezi. Emellett jelenleg ezen munkafolyamat ellátásához több munkavállaló szükséges, melyet a gépek beszerzésével 1 főre is le lehet csökkenteni, így teremtve lehetőséget további munkafolyamatok hatékonyabb elvégzésére, más termékek előállítására, mely a jövőben intenzívebb növekedést és újabb munkahelyek teremtését teszi lehetővé az Etalon Vetőmag Kft. számára.
A pályázatban foglalt gépek a beszerzett árut képesek továbbértékesíthető formájúvá (azaz előre csomagolt, akár több különböző kiszerelésben kapható vetőanyag), így elősegítve nagyobb mennyiségű termék értékesítését, amelyet jelenleg a felvevőpiac megkíván. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy a csomagológép és zsákolómérleg mind cégünk 4621'08 FEOR számú főtevékenységét hivatott fejleszteni.

A projekt 2022. december 31. napján fejeződött be.

 


Etalon Vetőmag Kereskedelmi és

Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

GINOP Plusz-1.2.1-21

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési
kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatásaProjektazonosító:GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00975
Támogatás összege: 20.540.548 Ft
Támogatás intenzitása:70%
Projekt címe:Technológiai fejlesztést eredményező
eszközbeszerzés az Etalon Vetőmag Kft.-nél

 
A projekt bemutatása:

Vállaltunk vetőmag kereskedelmi tevékenységgel foglalkozik. A forgalmazás elsősorban zöldítő vetőmagok és keverékek értékesítését jelenti viszonteladóink és végfelhasználóink felé. Vállalatunk kizáróan fémzárolt, minősítő bizonyítvánnyal rendelkező, jó minőségű vetőmagokat forgalmaz. Az Etalon Vetőmag Kft. elkötelezett a minőségi termékek forgalmazása mellett. Az általunk kínált vetőmagok mindegyike megfelel a zöldítés és az AKG program előírásainak. Megalapozott szakmai tapasztalat alapján garantáljuk vásárlóink számára a minőségi kiszolgálást. Fontosnak tartjuk a külföld felé nyitást, hogy nemzetközi mezőnyben is versenyképes szolgáltatást tudjunk nyújtani ügyfeleinknek. Kollégáink nagyfokú szakmai tudással rendelkeznek és állnak a partnereink rendelkezésére. A kereskedelmi és agronómiai ismereteken kívül, a jogszabályi előírások betartásában is kiemelt segítségére vagyunk vásárlóinknak.

A pályázat keretén belül az alábbi tevékenységek megvalósítása került tervezésre:

  • 1 db KMK NB2 Vetőmag-zsákoló: Alkalmas ládák, zsákok feltöltésére. Kétrétegű, erős PVC-ből készült, leengedhető eséscsillapító biztosítja a töltés folyamán, a lehető legkisebb károsodást.
  • 1 db TS 142T traktor fűnyíráshoz: A TS 142T beépített fűgyűjtővel ellátott, kiváló felszereltségű gép, amely egész évben használható nagy kertekben és egyéb nagy területeken. Igényes gyepápoláshoz, gyakori használatra.
  • 1 db SWEEPER SW750 takarítógép: Ez az akkumulátoros seprőgép nagyon sokoldalú és bárhol alkalmazható. Halk üzemmódjának köszönhetően zajérzékeny területeken is végezhető tisztítás. A beépített töltőjével időt lehet megtakarítani.
  • 1 db TOYOTA TRAIGO 8FBMT25 típusú elektromos targonca: OPS Kezelő-jelenlétérzékelő SAS Aktív Vezérlésű Stabilizátor: hátsótengely-stabilizáló, kormányszinkronizáló, oszlopdöntéshatároló, automatikus villaszintező, villaleengedés-gátló. A Toyota AC technológiára épülő 80 V elektromos rendszer - optimális vezérlés és teljesítmény 25,2 kW teljesítményű, első tengelybe integrált motorral és differenciállal, valamint önbeálló, energiatakarékos, karbantartásmentes, nedves (olajfürdős lamellás) fékrendszerrel.
  • 1 db LOCUS 752 kompakt rakodógépekre szerelhető Plus 200 HS 590 típusú seprőgép: A Plus seprőgép a gyűjtőtartály leszerelése nélkül szabadseprésben is képes dolgozni, 135-260 cm közötti munkaszélességgel rendelkezik. A speciális PP hullámos kefegyűrű rendszer optimális seprést és hosszú élettartamot biztosítanak. A gyűjtőtartály leszerelése nélkül lehetséges szabadseprésben is dolgozni a berendezéssel. Számtalan adapterrel és a legnagyobb mérettartománnyal, az új PLUS 590 seprőgép szinte minden hordozójárműre felszerelhető és sokoldalúan bevethető.
  • Napkollektoros rendszer: 2 db BOSCH síkkolektor elhelyezése a kiadások csökkentése és a környezetkímélő melegvíz-előállítás érdekében.
  • Képzés: 1 fő részére Digitális kompetencia fejlesztés.
  • Tanácsadás: 50 órában Kommunikációs terv elkészítése.

A projekt megvalósítása nagy mértékű fejlesztést jelent a vállalkozás életében, hiszen technológiájában meg tud újulni az Etalon Vetőmag Kft. A pályázat megvalósításával a cég versenyképessége jelentősen növekedni fog.

A projekt 2022. június 30. napján fejeződött be.