Menü
Információ:
+36 20 377 9334
Megtalál:
Megtalál:
info@vetomagderecske.hu
Ajánlatkérés: 0 db termék

AKG-s vetőmagkeverékeinket úgy értékesítjük, hogy megfeleljenek a aktuális jogszabályoknak.

Rendelkezésre állnak a kedvezőbb árú keverékek valamint a prémium vetőmagok is.

Kizárólag fémzárolt vetőmagokat értékesítünk, amelyek minősítő bizonyítványokkal vannak ellátva, amelyet igény esetén a vevőink 


Olajretek

Az olajretek (Raphanus Sativus) méltán népszerű a másodvetésű növények között. Többek között azzal szolgált rá a széleskörű használatához, hogy a öldtárgyaként kIMG 2574 olajretek meret1iválóan alkalmas a szervesanyag utápótlására.Mélyre hatoló, gazdag gyökérzettel rendelkezik, így kedvezőtlen viszonyok közepette, nagyon jó alkalmazkodó képességének köszönhetően, nagy vegetatív tömeget képes létrehozni. A zödtrágyanövények közül a legnagyobb zöldtömeg képes elérni (40-150 t/ha). A szerteágazó és akár több méterig lehatoló gyökérzetével fellazítja a tömörödött talajt, így segíti az optimális levegőháztartás kialakítását. A megfelelően levegős talaj elősegíti a mikroorganizmusok szaporodását, ideális életteret biztosít számukra. A talajszerkezet javításának köszönhetően az elkövetkezendően vetett kultúrnövényeknek jobb feltételt biztosít. Az olajretek, a gyökérzete által, a mélyből felvett tápanyagokat könnyen mobilizálhatóvá teszi (N: 150 -200 kg/ha, P2O5: 80 - 100 kg/ha, K2O: 150-200 kg/ha). A gyökérzet révén termelt savak hatására a fonálférgek száma jelentős mértékben csökken. A laza szerkezetű talajoktól a kötött szerkezetű talajokig kedvező hatás érhető el.


 

Mustár

Hazánkban a fehér mustár(Sinapis alba) kedvelt másodvetésű kultúra. Széles körben hasznosítják a gazdálkodók zöldtrágya növényként. Jó stressztűrésének köszönhetően, kedvezőtlen körülmények között is kiemelkedő zöldtömeget képes produkálni (12 - 85 t/ha). A gyors fejlődésének köszönhetően kiváló gyomelnyomó képessége van. A eróziónak kitett területeken nagymértékben hozzájárul a talajszerkezetet védelméhez, a fővetemény lekerülése után. Mélyrehatoló gyökérzetével nagy mennyiségű tápanyagot tár fel a talajból, amit a következő kultúrák jól tudnak hasznosítani (N:150 -200 kg/ha, P2O5: 60-80 kg/ha, K2O: 250-300 kg/ha). A kis ezermagtömegnek köszönhetően a termesztési technológia sarkalatos pontja a talaj-előkészítés. Annak érdekében, hogy megfelelő csírázási körülményeket biztosítsunk a mag számára, aprómorzsás magágyat és egyenletes vetési mélységet kell elérni. A megfelelő magágykészítést nagyban elősegítheti a különböző típusú hengerek használata. A Magyarországi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyár végi - augusztusi vetés esetén, gyors vegetatív fejlődésének köszönhetően, nagy biomassza tömeget tud létrehozni. Az állományt november hónapban érdemes leszántani.

Facélia

Az elsősorban méhlegelőként ismert facélia/mézontófű (Phacelia tanacetifolia), napjainkban egyre nélkülözhetetlenebb faja az ökológiai másodvetéseknek. A gyakorlati tapasztalatok alapján 12 - 85 t/ha zöldtömeget képes produkálni. Gyökérzete talajfertőtlenítő hatással rendelkezik, így a biotermelők széles körben alkalmazzák. A talajszerkezet javításának köszönhetően az elkövetkezendően vetett kultúrnövényeknek jobb feltételeket biztosít. gyökérzete által, a mélyből felvett, tápanyagokat könnyen mobilizálhatóvá válnak (N:150 -200 kg/ha, P2O5: 60-80 kg/ha, K2O: 250-300 kg/ha). Méhek számára kiváló méhlegelőt biztosít, emiatt hazánkban a mézontófű megnevezés is igen elterjedt. Méhek számára kiváló méhlegelőt biztosít, emiatt hazánkban a mézontófű megnevezés is igen elterjedt. A méhek hektáronként akár 500 - 800 kg mézet is 

Pohánka

A pohánka (Fagopyrum esculentum) más néven hajdina a keserűfüvek családjába tartozik. Napjainkban egyre népszerűbb a zöldtrágyanövények között. Előnyös tulajdonsága, hogy igénytelen és jól tolerálja a szárazságot. Fagopyrum esculentum pohanka 01a Gyors növekedésének és rövid tenyészidejének köszönhetően nagy szerepe van a zöldtrágyázási technológiában. 10-30 t/ha biomasszát hoz létre, amit ősszel be kell szántai, aminek köszönhetően a talaj szervesanyagtartalma növekszik. Méhlegelőként is kiválóan hasznosítható. Keverékben gyakran alkalmazzák hüvelyesekkel, vagy keresztesvirágúakkal. (N:50-150 kg/ha, P2O5: 20-90 kg/ha, K2O: 50-170 kg/ha).
Őszi bükköny (Pannon bükköny vagy szöszös bükköny)  

Igénytelen, jó szárazságtűrő, áttelelő zöldtrágyanövény. Az egyik leghatékonyabb nitrogén gyűjtő pillangós. Gyakran alkalmazzák köztes védőnövényként eróziónak kitett talajokon, kiváló talajtakaró, talajvédő és jó gyomelnyomó képessége végett.

Vetésidő: augusztus Vetésmélység: 4-5 cm Sortáv: gabona sortáv Zöldhozam (másodvetésben): 15-20 t/ha

Bíborhere

Egyéves, áttelelő, pillangósvirágú, szálas takarmánynövény. Gyors fejlődésű, rövid tenyészidejű és kiváló talajjavító hatással rendelkező növény, amely a többi pillangósokhoz hasonlóan gazdagítja a talaj nitrogénkészletét. Keverékben legfeljebb 20%-os arányban ajánljuk.

Vetésidő: augusztus elejétől szeptember közepéig Vetésmélység: 2-5 cm Sortáv: gabona sortáv Zöldhozam (másodvetésben): 20-25 t/ha 


Fehérhere

 A talajon elfekvő állományt alkot, a taposást jól bírja. Évelő növény. Kaszálók, legelők tipikus pillangós növénye. Szőllőben sorközök bevetésére is alkalmas, hiszen nem nő magasra. Méhek is szívesen látogatják.

Vetésidő: tavasztól őszig Vetésmélység: 1-2,5 cm Sortáv: gabona sortáv Zöldhozam (másodvetésben): 10-15 t/haPerjefélék


Perjefélék erózióvédelemben nagyon jelentõs növény, mert az értékes fajok közül elég jól tûri a szárazságot, évelõ (2 és 3 éves), Állandó alkotófaja a legelõnek,  legelõn és kaszálón egyaránt értékes